VISIE YOUNG MKB HAARLEM:

Het startpunt van jouw onderneming!

Young MKB Haarlem is een vereniging vóór en dóór ondernemers. Wij ondersteunen onze leden bij het vinden van een ondernemersvereniging die het beste aansluit bij hun profiel. Young MKB is het startpunt voor iedere nieuwe ondernemer. Wij kunnen jouw netwerk in een recordtempo vergroten, onder andere door je kennis te laten maken met de verschillende ondernemersverenigingen die Haarlem te bieden heeft.

Evenementen voor nieuwe ondernemers

Als ondernemer begin je met een goed idee, je schrijft je in bij de Kamer van Koophandel, en dan? Je loopt tegen allerlei problemen aan die je graag met mede-ondernemers zou willen bespreken en je pakt meteen de gelegenheid om je netwerk uit te breiden. Bij veel startende ondernemers rijst de volgende vraag: Is dit wel de juiste keuze voor mijn bedrijf?

Aandachtspunten Young MKB Haarlem

  • Kennis delen over de stappen die worden gezet om van idee naar omzet te komen.
  • Elkaar helpen om betere ondernemers te worden en de ondernemingen te laten groeien.
  • Het delen van fouten van ervaren ondernemers zodat deze fouten minder worden gemaakt.
  • Technische kennis beschikbaar op internet delen met nieuwe ondernemers in Haarlem.
  • Duurzame bedrijfsmodellen stimuleren bij gemeenten, overheden en banken.
  • Ervoor zorgen dat innovatieve ideeën worden uitgevoerd door nieuwe ondernemers.

⇢ Van idee naar omzet

Word je lid van Young MKB Haarlem? Dan krijg je een intakegesprek met één van de bestuursleden. Dit bestuurslid geeft jou vervolgens ongevraagd advies. Young MKB Haarlem werkt volgens het 6M model zodat je een structuur hebt voor jouw bedrijf. We hebben alvast één tip voor je: je hebt pas een bedrijf als je een eerste klant hebt!

⇢ Elkaar helpen

Young MKB staat in contact met de besturen van alle andere netwerkverenigingen in de regio Haarlem. Wij zoeken dagelijks naar interessante evenementen. En voor onze leden pikken wij de evenementen eruit die meerwaarde geven, maar ook goed laten zien waar de vereniging in kwestie voor staat en wat een potentieel lid van deze vereniging kan en mag verwachten. Tijdens de evenementen leer je collegiale ondernemers kennen.

⇢ Fouten voorkomen

Young MKB Haarlem heeft pakketten ontwikkeld voor nieuwe ondernemers. Nog geen omzet maar wel een website van 20.000 euro? Slecht idee! Young MKB Haarlem heeft professionele alternatieven die je minder kosten in euro’s en sneller zijn ontwikkeld. Op die manier besteed jij je startgeld waar het écht voor nodig is.

⇢ Techniek voor iedereen

Met de opkomst van Internet en Open Source protocollen is alles wat je kan bedenken te ontwikkelen. Het bestuur van Young MKB Haarlem helpt jou aan het netwerk en ideeën om jouw product te verwezenlijken.

⇢ Duurzaam is het nieuwe goud

Circulaire economie, duurzame energie, smart grid & smart city. De overheid neemt eindelijk stappen om samen met ondernemers deze markten te ontwikkelen. Young MKB Haarlem bewaakt de belangen voor deze nieuwe markten namens maar dan 150 nieuwe ondernemers uit Haarlem.