STARTERSTIPS:

Beginnen met ondernemen?
Young MKB Haarlem helpt je graag op weg

Ben je nieuw in het ondernemersvak of heb je een mooi idee om een onderneming op te zetten? Het Young MKB Haarlem helpt je graag verder jouw ondernemerskwaliteiten te verbeteren. Daarom hebben wij, speciaal voor startende ondernemers, onze partners gevraagd om starterspakketten samen te stellen of hun dienst openbaar te stellen voor leden van Young MKB Haarlem.

Als lid van Young MKB Haarlem kun je direct gebruik maken van hun diensten en maak je samen met Young MKB Haarlem een vliegende ondernemersstart.

⇢ StartersTip 1: Huisstijl & design

Om als nieuwe ondernemer goed voor de dag te komen heb je maar een paar dingen nodig: een logo, visitekaartjes, digitaal brief- en factuurpapier en natuurlijk een goede website. De juiste uitstraling is belangrijk om een goede indruk te maken bij jouw potentieel klanten. Je krijgt maar een paar seconden om jezelf te bewijzen, dus knutsel niet zelf een logo of webiste in elkaar, maar investeer in een goede vormgeving. Daarom hebben wij Studio Evers Haarlem gevraagd om een pakket voor starters te ontwikkelen. Zo krijg jij precies wat je nodig hebt om direct een verbluffende en professionele eerste indruk te maken.

Lees op hun website meer over: ‘Het Startpakket voor nieuwe Young MKB’ers’.

⇢ Starterstip 2: Technische ondersteuning

In dit digitale tijdperk ontkom je er niet meer aan je bedrijf digitaal te profileren. Verspil geen uren aan technische details, maar neem contact op met onze partner 4BIS Innovations. Met hun brede kennis en ervaring van software ontwikkeling en technische infrastructuur kunnen zij jouw bedrijf naar een hoger niveau brengen. Zij ondersteunen je graag als technische partner bij digitale innovaties. Ook bieden zij hosting, hulp met woo-commerce (webshop), back-up systemen (cloud), digitale beveiliging, software ontwikkeling en automatisering.

Heb je een vraag of idee over digitale innovatie? 4BIS Innovations

⇢ Starterstip 3: Administratie en factureren

Je bent een professional en die houdt zich aan de regels. Dus wanneer je een factuur krijgt met een rare tenaamstelling of een betalingstermijn van 24 uur, weiger je te betalen. Het is immers niet volgens de regels! Er kan veel komen kijken bij het opzetten van de juist financiële administratie. Onze partner BDO Accountants & Adviseurs kan je hierbij helpen. Weet jij waar je moet zijn als iemand je factuur niet betaalt, of hoe je er voor zorgt dat jouw factuur fluitend door een financiële administratie komt?

Heb je een vraag over je financiële administratie? Vraag het BDO Accountants & Adviseurs.

⇢ StartersTip 4: Lokaal bereik

Kun je niet wachten om te starten met jouw onderneming en dit aan iedereen kenbaar te maken? Met Haerlems Bodem start je lekker en maak je jouw onderneming bekend bij een jong en dynamisch publiek. Maak voordelig gebruik van de kanalen van Haerlems Bodem door het aanleveren van het juiste bericht. Je kunt ook de communicatie uit handen geven zodat jij meer tijd hebt voor jouw onderneming. Haerlems Bodem gaat aan de slag met de juiste content (tekst, foto of video) en zet deze uit via haar kanalen. Zo hoef jij je alleen nog druk te maken over jouw bedrijf. Let’s go!

Kijk op https://haerlemsbodem.nl/young-mkb-startpakket/ voor meer info.

⇢ Starterstip 5: Focus op jouw bedrijf

Je wilt succesvol ondernemen en uw zakelijke doelen realiseren. Wat zijn de trends in jouw branche, hoe zorg je voor evenwicht tussen zakelijk en privé en waar moet je aan denken als je wilt uitbreiden? Met dit soort vragen kun allemaal terecht bij onze partner Rabobank Haarlem en Omstreken. Zij staan je graag bij in het regelen van jouw financiële zaken. Zodat jij je volledig kan richten op jouw bedrijf. Ook voor ondersteuning bij bedrijfsgroei, huisvesting of zaken doen in het buiten kun je terecht bij de Rabobank Haarlem en Omstreken.

Voor meer informatie over ondernemen in de regio Haarlem en wat de Rabobank hierbij voor je kan doen? Neem contact op met Dennis Straatman of Jos van Zante, Accountmanagers Ondernemen Rabobank Haarlem en omstreken.

Ook gebruik maken van starterspakketten via Young MKB Haarlem? Word nu lid via de website.