STARTERSTIPS:

Snel succes dat willen we allemaal!

Fouten maken we allemaal, maar beginnersfouten hoeft niemand te maken. Vooral niet als je lid bent van Young MKB Haarlem. Want wij hebben speciaal voor jou verschillende succesvolle Haarlemse ondernemers gevraagd om starterspakketten samen te stellen, samen met nuttige tips.

⇢ StartersTip 1: Huisstijl & design

Je bent een nieuwe ondernemer, dus je wilt alles meteen professioneel aanpakken. Je gaat in zee met een marketingbureau. Na talloze brainstormsessies ben je duizenden euro’s lichter en moeten ze soms nog beginnen. Dat is zonde en onnodig!

Om als nieuwe ondernemer snel te starten heb je maar een paar dingen nodig: een logo, visitekaarten en digitaal brief- en factuurpapier (en als je iets verder bent, een goede (!) website). Je krijgt maar een paar seconden om jezelf te bewijzen, dus knutsel niet zelf een logo in elkaar, maar investeer meteen in een goede vormgeving. Daarom hebben wij Studio Evers Haarlem gevraagd om een pakket voor starters te ontwikkelen. Zo krijg jij precies wat je nodig hebt om direct een verbluffende en professionele eerste indruk te maken.

Lees op hun website meer over: ‘Het Startpakket voor nieuwe Young MKB’ers’.

⇢ Starterstip 2: Technische ondersteuning

In dit digitale tijdperk ontkom je er niet meer aan je bedrijf digitaal te profileren. Verspil geen uren aan technische details, maar neem contact op met 4Bis Innovations. Met hun brede kennis en ervaring van software ontwikkeling en technische infrastructuur kunnen zij jouw bedrijf naar een hoger niveau brengen. Zij ondersteunen je graag als technische partner bij digitale innovaties. Ook bieden zij hosting, hulp met woo-commerce (webshop), back-up systemen (cloud), digitale beveiliging, software ontwikkeling en automatisering. Neem contact op met 4bis Innovations. Zij helpen je graag verder, zodat jij al je tijd aan je klanten kunt besteden.

⇢ Starterstip 3: Administratie en factureren

Je bent een professional en die houdt zich aan de regels. Dus wanneer je een factuur krijgt met een rare tenaamstelling of een betalingstermijn van 24 uur, weiger je te betalen. Het is immers niet volgens de regels! Laat je factuur controleren door Incassonet Haarlem B.V., zo weet jij waar je moet zijn als iemand je factuur niet betaalt en zorg je ervoor dat jouw factuur fluitend door de financiële administratie komt.

Begin je te groeien en heb je geen tijd meer om facturen te sturen of na te bellen als er niet betaald wordt?
Incassonet Haarlem B.V. helpt je graag!

⇢ StartersTip 4: Lokaal content inkopen voor de juiste prijs

Wil jij precies weten met welke tagline je product net iets beter verkoopt? Door eerst lokaal ervaringen op te doen met reclame leer je je product veel beter kennen! Haarlems Bodem helpt je graag je boodschap te verspreiden.

Kijk op haerlemsbodem.nl/young-mkb-startpakket/ voor meer info.

⇢ Starterstip 5: Algemene voorwaarden

Je bent een nieuwe ondernemer. Je neemt risico’s, maar alleen gecalculeerde risico’s. Heb je dan direct algemene voorwaarden nodig? Waarschijnlijk niet. Zo’n lijst met algemene voorwaarden ziet er misschien wel professioneel uit, maar vooral bij startende ondernemers zijn ze vaak binnen enkele maanden alweer achterhaald. Immers, een goede starter schaaft zijn product continu bij terwijl hij leert over de markt. Start daarom ook eerst met de voorwaarden van een concurrent.

Zodra je product duidelijk is, moet er wel een professionaliseringsslag plaatsvinden. Een geschil met bijvoorbeeld de oplevering van je product kan je namelijk duur komen te staan als je geen goede algemene voorwaarden hebt. Vaak heb je speciale eisen en wensen die niet staan in de kopie van je concurrent.

Ben je klaar voor op maat gemaakte algemene voorwaarden?

⇢ StartersTip 6: Belastingdienst

Administratie. Die heb je het liefst digitaal en altijd toegankelijk. Ga dus samenwerken met een kantoor die dat ook levert. Met een systeem als Moneybird kun je jouw maandelijkse facturen automatisch versturen. Hierdoor weet je precies wat erin komt en wat eruit gaat. Ook zie je direct hoeveel BTW je moet betalen. Let alsjeblieft ook op je loonbelasting. Voor je het weet verdien je zoveel dat je opeens 40% moet doorstorten naar de belastingdienst. Doe je dat niet, dan kun je later weleens voor een onaangename verrassing komen te staan. Liever boetes vermijden? Hou dan je cashflow inclusief je loonbelasting in de gaten.

Wil je nog meer tips en ervaringen van collega starters? Kijk dan op: ikgastarten.nl