Op dinsdag 19 april zijn wij door BNI Luncht! uitgenodigd voor een pitch training. We gaan daar leren hoe we in 60 seconden ons bedrijf zo goed mogelijk kunnen verwoorden.

Maar waarom is dat nou zo belangrijk?

Eerst zal ik wat achtergrond geven over de elevator pitch zelf. Voor degene die het concept niet kennen, een elevator pitch komt uit het idee dat je de lift in stapt met bijvoorbeeld een nieuwe klant of belangrijk persoon. Deze drukt op de knop van de hoogste verdieping, kijkt je aan terwijl de lift deuren dicht gaan, en vraagt: “Wat doe jij eigenlijk?”. Nu heb je 60 seconden om gericht en doeltreffend je verhaal te doen!

Er wordt vaak gedacht dat een pitch een verkooppraatje is waar niemand op zit te wachten, of dat het een soort reclame is. Veel mensen vinden het ook gênant om zichzelf zo op de voorgrond te zetten. Een goede pitch is echter juist prettig voor je gesprekspartner.

In een paar zinnen vertel je wat jij voor hem of haar zou kunnen betekenen. Zie jezelf als de oplossing voor een probleem of het antwoord op een vraag, dat maakt het gemakkelijker om te praten over wat jij in huis hebt.

Tijdens de training zullen we in groepjes gaan oefenen om elkaars pitch bij te slijpen. Maar dan komt eigenlijk het belangrijkste. De sprong nemen in het diepe door aan te sluiten bij de BNI Luncht! sessie. Daar zullen je net geleerde vaardigheden op de proef gesteld worden. Durf jij de uitdaging aan?

Meldt je dan aan door een mail te sturen naar info@youngmkbhaarlem.nl of via de facebookpagina.