Hoe word je dakloos? Er zijn veel vooroordelen over daklozen. Cees-Luuk gaf een lezing om deze weg te nemen. Een kamer vol jonge ondernemers luisterde geboeid naar zijn verhaal. Net als de Young MKB’ers was Cees-Luuk een ondernemer. Een zakenman met vijf succesvolle reisbureaus en een mooi groot huis.

Op een avond viel hij in slaap met de soep nog op het vuur. Vanaf daar ging het mis: Huis afgebrand, in coma gelegen, depressie als gevolg en niet meer de post kunnen openen. Opeens stonden er achttien mensen voor zijn deur om beslag te leggen op zijn huis. Een zware periode begon; van het slapen bij het leger des heils en slenteren van warenhuizen naar bibliotheken. Maar Cees-Luuk was vastbesloten er weer uit te komen. Hij kwam in aanraking met het straatjournaal en zijn handelsgeest kwam meteen weer tot leven. Hij verkocht de kranten op plekken waar anderen ze nog niet verkochten en werkte van 9.00 tot 18.00 uur aan één stuk door. Ritme en werk brachten hem weer terug in de maatschappij en er werd hem weer een baan gegund. Nu woont hij weer zelfstandig en geeft lezingen door heel Nederland.

 

Een half uur had hij gekregen voor zijn lezing bij Young MKB Haarlem maar het liep al snel uit naar een uur. De ondernemers luisterde geboeid. Na afloop werd er nog na geborreld en gesproken. De conclusie van de avond: het kan iedereen overkomen!

 

Young MKB Haarlem bedankt Cees-Luuk, want zijn wilskracht heeft ons zeker geïnspireerd!