Wat was het een geweldige ervaring voor de ondernemers van Young MKB Haarlem om in de keuken van het bedrijf Record Industry, gelegen in de Waarderpolder te Haarlem, te mogen kijken. Hoe kan het dat korrels PVC uiteindelijk leiden tot geweldige muziek? Vinyl is terug van weggeweest en hipper dan ooit tevoren. We hebben het hele proces van A tot Z mogen aanschouwen in dit geweldige bedrijf.

Korrels PVC worden geperst tot een plaat en middels de groeven in de plaat kan je luisteren naar muziek. Tegenwoordig zijn de platen te krijgen in elke kleur die je maar wilt. De techniek is verbeterd en gemoderniseerd. De kwaliteit van de plaat is er daarmee ook aanzienlijk op vooruit gegaan. Wat opviel is dat er nog aardig wat handwerk aan te pas komt. We hebben de productie, opslagruimte, verpakkingsafdeling, drukafdeling, testkamers etc. mogen aanschouwen. Ton de eigenaar zit al vele jaren in het vak. Hij heeft er niet alleen veel verstand van, maar de passie voor dit product is ook van hem af te lezen. Hij runt zijn onderneming samen met zijn vrouw en vele enthousiaste werknemers.

Het is geweldig om te zien dat er zo’n mooi bedrijf in Haarlem gevestigd is. Hier kunnen we trots op zijn. Na de geweldige rondleiding heeft Ton nog het een en ander verteld over zijn ervaringen als ondernemer in al die jaren. Hij vertelde waar hij tegenaan liep en hoe hij zich hier weer uit werkte. Ton heeft namelijk de pieken en de dalen van het ondernemerschap meegemaakt. Ook nam hij de tijd om vragen van ondernemers te beantwoorden. Mijn inziens was het een geslaagde middag en zeker voor herhaling vatbaar.

Lonneke Blomjous
Young MKB Haarlem